Atentie, procedura rambursarii
si restituirii TVA in 2017 s-a modificat!

Evitati necazurile cu ANAF! Aflati exact ce presupun noile
modificari si care este procedura actuala de rambursare/restituire!

Va oferim informatii complete, exemple practice, sfaturi utile!Stimate coleg contabil,
 
Ordinul ANAF nr.3699/2015 referitor la rambursarea TVA a fost modificat si completat recent prin Ordinul nr.1232/2017.
 
Concret, s-a schimbat semnificativ procedura rambursarii de TVA si au intrat in vigoare noi reguli referitoare la modul in care un contribuabil este inregistrat/radiat dintr-o baza de date speciala, unde sunt inclusi practic contribuabilii cu risc fiscal in privinta rambursarilor de TVA.
 
Lucrarea Rambursarea si restituirea TVA este o lucrare unica, inedita si de mare actualitate care va pune la dispozitie baza legala, procedurile de rambursare/restituire TVA, precum si numeroase exemple practice extrem de utile intalnite in mediul fiscal-contabil.

Aflati din aceasta lucrare:
 
totul despre rambursarea si restituirea TVA
cum stabileste organul fiscal gradul dvs. de risc
criteriile in functie de care firmele pot rata rambursarea de TVA
cum sa obtii rambursarea mai repede
cand si cum se poate contesta decizia de rambursare de TVA
ce documente cere Fisculla inspectia fiscalaLucrarea se adreseaza tuturor contabililor si economistilor care organizeaza atat evidenta contabila, fie in partida dubla, fie in partida simpla, cat si evidenta fiscala pe baza jurnalelor specifice taxei pe valoarea adaugata.
 
Mai mult decat atat, aceasta lucrare este utila chiar si administratorilor care, chiar daca nu au notiuni de contabilitate, sunt direct interesati sa cunoasca acest proces pentru a nu deveni victima abuzurilor sau erorilor organelor de control.
Ce trebuie sa stiti despre rambursarea/restituirea TVA?

Rambursarea si restituirea taxei pe valoare adaugata sunt doua notiuni diferite, dar care au acelasi efect: primirea din partea autoritatii fiscale a unei sume de bani aferente achizitiei de bunuri si servicii destinate realizarii de operatiuni taxabile si/sau scutite cu drept de deducere si/sau neimpozabile.
 
Rambursarea TVA poate fi solicitata de catre orice persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA, prin bifarea casetei corespunzatoare din decontul de taxa din perioada fiscala de raportare (formularul 300), decontul fiind si cerere de rambursare. 
 
Restituirea TVA ii vizeaza pe contribuabilii care au facturat cu TVA bunuri catre entitati fara scop patrimonial ce transporta aceste bunuri in afara Uniunii Europene, ca parte a unor activitati umanitare, caritabile sau educative. Aceste cazuri sunt insa intalnite de putine ori in practica.
 
Atentie! Procedura de restituire TVA, cuprinsa in Ordinul ANAF nr. 1559/2016, este diferita de procedura de rambursare TVA, cuprinsa in Ordinul ANAF nr. 3669/2015, modificat recent prin Ordinul ANAF nr. 1232/2017.
“Rambursarea si restituirea TVA”?

Avantajul nr.1: 
Beneficiati de explicatii in detaliu ale modificarilor legislative recente privind rambursarea TVA
 
Codul fiscal si Codul de procedura fiscala au suportat numeroase modificari in primavara anului 2017. Normele in vigoare impun inscrierea intr-o baza de date speciala a persoanelor impozabile care prezinta risc fiscal la rambursarea TVA. Iar gradul de risc fiscal poate ingreuna procedura de rambursare a TVA. 
Produsul de fata va ofera informatii importante despre conditiile de incadrare in categoria de risc, dar si despre situatiile in care se poate produce radierea din baza de date speciala.

Avantajul nr.2:
Eliminati riscul de a deveni victima inspectorilor ANAF
 
O cerere de rambursare TVA determina inspectia fiscala din partea ANAF, dar la fel de bine si firmele care nu au solicitat niciodata rambursarea sau restituirea TVA pot sa devina victimele controalelor fiscale frecvente din cauza suspiciunilor de frauda. Este bine, asadar, sa fiti oricum pregatit.
 
Acest produs va ofera toate informatiile necesare pentru a putea finaliza cu succes procedura de rambursare sau de restituire a taxei pe valoarea adaugata. Caracterul inedit al lucrarii este dat de structura sa: baza teoretica este insotita de exemple concrete privind rambursarea TVA, situatii de calculare a accesoriilor, dar si date vitale despre inspectiile fiscale.

Avantajul nr.3:
Aflati cum functioneaza rambursarea TVA in alte tari din UE 
 
La nivelul Uniunii Europene exista norme armonizate referitoare la TVA, dar aplicabilitatea lor difera in fiecare stat membru. De aceea, este bine sa cunoasteti conditiile si modalitatea de solicitare a rambursarii de la autoritatea fiscala din alt stat membru. Lucrarea este foarte bine structurata si prezinta atat legislatia interna, cat si prevederile deciziilor Curtii Europene de Justitie sau pe cele ale Curtii de Casatie si Justitie.

Avantajul nr.4:
Puteti sa determinati cat de repede va fi solutionata cererea dvs. de rambursare TVA
 
Deconturile de TVA sunt impartite in doua grupuri: deconturi cu sume pozitive si deconturi cu sume negative. Pentru deconturile cu sume negative, incadrarea intr-un anumit grad de risc influenteaza decisiv termenul de solutionare a cererii de rambursare, precum si rezultatul acesteia. 
 
Astfel, incadrarea intr-un risc fiscal mic poate determina un raspuns pozitiv, oferit in maximum cinci zile de la data depunerii, iar un risc fiscal mare poate sa impuna o inspectie fiscala anticipata.

Avantajul nr.5:
Faceti fata cu bine controalelor frecvente ale ANAF
 
Lucrarea prezinta informatii utile cu privire la inspectia fiscala, la consecintele negative ale acesteia sau la finalizarea inspectiei fiscale care sta la baza emiterii deciziei de rambursare sau a deciziei de impunere.


Castigul dvs. financiar este DUBLU!

Aceasta lucrare echivaleaza cu un curs intensiv de pregatire profesionala in domeniul rambursarii TVA. Aveti acces rapid la informatia dorita si economisiti astfel timp, la un pret foarte modest (doar 142 lei + 5% TVA) comparativ cu sumele percepute de firmele specializate in restituirea si rambursarea TVA. 
 
Astfel, castigul financiar este dublu: cumparand aceasta lucrare economisiti bani, deoarece nu mai este necesara contactarea firmelor specializate pentru pregatirea cererii de rambursare sau restituire a taxei pe valoarea adaugata, dar mai ales pentru ca recuperati rapid si aproape integral suma aferenta TVA!

3 beneficii imediate pentru dvs.:


1. Lucrarea va ofera toate datele necesare pentru rambursarea si restituirea taxei pe valoarea adaugata:
 
• cadrul legal
• exemple privind rambursarea TVA
• situatii de calculare a accesoriilor
• formularea cererii de rambursare. 
 
Aveti astfel siguranta ca va recuperati rapid si aproape in intregime sumele de bani aferente achizitiei de bunuri si servicii cu drept de deducere sau neimpozabile.
 
2. Datorita modului in care a fost conceputa lucrarea, aveti la dispozitie toate informatiile necesare pentru a trece cu bine de inspectiile fiscale. Cunoscand perfect procedura de verificare, nu veti putea fi intimidat in niciun fel de organele de control.
 
3. Completarea corecta a cererii de restituire si pregatirea documentelor pentru finalizarea rapida a inspectiei fiscale va avea ca efect rezolvarea intr-un termen foarte scurt a cererii de rambursare sau de restituire a taxei pe valoarea adaugata.

Retineti!

Acesta este singurul ghid ce descrie noile modificari legislative pe tema taxei pe valoarea adaugata. In acest moment nu exista lucrari de specialitate care sa vizeze exclusiv rambursarea si restituirea taxei pe valoarea adaugata. Acest produs vine in ajutorul dvs. si clarifica orice ambiguitati pe care le-ati putea avea.\


Lucrarea trateaza un subiect de actualitate in aceasta perioada
• Imbina aspectele teoretice cu cele practice
• Prezinta atat elemente din jurisprudenta romaneasca, cat elemente ale jurisprudentei europene
• Realizeaza o distinctie intre rambursarea si restituirea TVA
• Trateaza diferit cele doua subiecte pornind de la aspectele teoretice 
• Ofera exemple care va sunt extrem de utile
• Lucrarea este clara si usor de urmarit
 

Iata ce spun cei care utilizeaza
CD-ul “Rambursarea si restituirea TVA”:
 

"Inca un produs foarte bun de la specialistii Rentrop & Straton! Cand am vazut ca a aparut un nou CD, si inca unul despre problematica sensibila a TVA, l-am luat in secunda imediat urmatoare. M-am felicitat pentru decizie, pe CD am gasit raspuns la toate intrebarile pe care le-am avut in ultimele saptamani!”
 
Nicolae Carovschi, expert contabil, Bucuresti

 
"Am cautat aproape 3 luni un articol concludent despre rambursarea TVA. Apoi cineva mi-a recomandat CD-ul dvs. L-am luat si am gasit tot ceea ce ma interesa in 5 minute. Practic, nu ma mai despart de CD. Este permanent in laptopul meu!"
 

Lavinia Abrudan, director financiar, Cluj-Napoca
 

 

 

Comandati chiar acum lucrarea
“Rambursarea si restituirea TVA ”!
 
Format: CD
Pret: 142 lei + 5% TVA
Mod de comanda: prin intermediul formularului de mai jos (clic aici!)
Livrare: prin curier, la sediul dvs. (achitati in momentul livrarii, cash, prin OP sau card)
Garantie: 30 de zile. In acest interval puteti returna produsul, fara nicio intrebare din partea noastra. Veti primi inapoi intregral suma achitata.
 

Nu uitati!
 

Legislatia a suferit numeroase modificari incepand cu ianuarie 2017, multe dintre acestea vizand declaratiile si procedurile ce vizeaza domeniul TVA. Lucrarea pe care v-o propunem prezinta clar legislatia actuala si ofera exemple pentru a sti totul despre rambursarea si restituirea TVA!
 
Comandati chiar acum! 
Nu trebuie decat sa completati formularul de mai jos cu datele dvs.!

 

Cu deosebita consideratie,
Delia Caldararu
Coordonator oferta
Directia Fiscalitate
Grupul romano-german de informatii specializate Rentrop & Straton
 
 
P.S. Cu ajutorul acestei lucrari veti reusi sa calculati corect sumele de TVA care va vor fi deduse, veti reusi sa faceti fata controalelor organelor fiscale si sa recuperati sumele TVA intr-un timp scurt, lucru care va va permite sa detineti capitalul necesar pentru a investi in afacerea dvs..

 Cuprinsul lucrarii
 
 Partea I: Rambursarea
 
 1. Baza legala:
 2. Conditii de incadrare a contribuabilului in categoria de risc, aspect care determina inspectia fiscala cu control anticipat sau cu control ulterior;
 3. Enumerarea operatiunilor uzuale din care rezulta suma tva solicitata la rambursare;
 4. Procedura de verificare:
  • stabilirea perioadei supuse verificarii;
  • obiectivele stabilite de inspectia fiscala;
  • indeplinirea conditiilor pentru exercitarea dreptului de deducere a sumei TVA deductibile;
  • necesitarea solicitarii unui control incrucisat la furnizorul/prestatorul stabilit pe teritoriul Romaniei sau stabilit pe teritoriu altui stat membru;
  • invocarea prevederilor deciziilor Curtii Europene de Justitie;
  • decizii ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu privire la exercitarea dreptului de deducere a TVA, chiar daca factura nu indeplineste toate conditiile de forma;
  • situatii de calculare a accesoriilor;
  • exemple privind rambursarea TVA (operatiuni intracomunitare cu bunuri si servicii, export bunuri, investitii, livrari bunuri imobile pe teritoriul Romaniei prin aplicarea cotei reduse de 5%, etc.).
 5. Consecintele negative ale inspectiei fiscale: stabilirea diferentelor suplimentare de plata rezultate, fie din colectarea TVA, fie din anularea dreptului de deducere;
 6. Finalizarea inspectiei fiscale prin incheierea Raportului de inspectie fiscala care sta la baza emiterii deciziei de rambursare sau a deciziei de impunere;
 7. Monografia contabila a deciziei de impunere si a deciziei de rambursare TVA ;
 8. Contestarea actului administrativ fiscal (decizia de impunere).
 
Partea a II-a: Restituirea
 
 1. Baza legala;
 2. Operatiuni din care rezulta suma TVA solicitata la rambursare;
 3. Formularea cererii de restituire;
 4. Procedura de restituire;
 5. Monografia contabila a sumei TVA solicitate la restituire si a sumei TVA restituite.
 

 *CD-ul "Rambursarea si restituirea TVA" ruleaza pe sistemele de operare Windows XP SP2, Windows Vista, Windows 7, 8 si 10.
 
** Acest CD poate beneficia de maximum 3 activari. Cerinte hardware: 512 MB RAM, 300 MB HDD. Utilizati o conexiune de internet pe calculatorul pe care este instalat.
M.B.

Formular de comanda

Recomandati prietenilor acest produs prin apasarea butonului
Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE! Doar in luna iunie costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 247 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.
Procedura de rambursare a TVA

Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Nota de informare!

termenii si conditiile site-ului!

* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.